. Cans – Van Data Center naar Value Center

Van Data Center naar Value Center

In januari 1, 2012

Het is vandaag de dag nog nooit zo lastig geweest om  (corporate) DataCenters, co-locaties en de rest van de fysieke infrastructuur te monitoren en te beheren. Van beheerteams wordt meer dan ooit tevoren geëist om een zakelijke waardecreatie voor de organisatie te leveren. Managers verwachten lagere energiekosten en tegelijkertijd meetbare winsten van transformationele technieken, zoals Cloud Computing. Ondertussen komen nieuwe globale technische trends steeds sneller bij elkaar om niet-toereikende en verouderde conventionele manieren van het ontwerpen, bouwen en beheren van een DataCenter te vervangen. “De grond onder ons verschuift  razend snel”. Dit vraagt om een nieuw model voor het beheer van de fysieke infrastructuur van DataCenters.

DCIM bestaat uit meer dan techniek.

De engineering en bouw van een DataCenter is één ding. Het operationele beheer en de monitoring hiervan of  van de serverruimte is  iets geheel anders. Het is een gecompliceerde en cruciale aangelegenheid geworden om de infrastructuur in een DataCenter in kaart te brengen (visualiseren), te beheren en te optimaliseren. In veel gevallen is deze infrastructuur en de  performance binnen organisaties niet inzichtelijk en wordt er weinig tot geen aandacht besteed aan het monitoren ervan.

Het gebrek aan een holistisch perspectief kan een directe en negatieve  impact hebben op het succes van een organisatie. Lees het gehele CANS artikel op de site van DatacenterWorks of in de juli uitgave van DatacenterWorks via onderstaande link. 

Webartikel op DatacenterWorks site 

Artikel in DatacenterWorks juli uitgave (pag. 22)

Comments are closed.